Vaccinaties Hepatitis A

Hepatitis A is een zeer besmettelijke virusinfectie die kan resulteren in acute ontsteking van de lever. Deze ontsteking zorgt vervolgens voor koorts, geelzucht, hevige misselijkheidsklachten welke gepaard gaan met overgeven en diarree. Voor gezonde mensen is hepatitis A zelden tot nooit dodelijk maar een infectie met dit virus kan wel leiden tot een lange hersteltijd van tot wel zes maanden. Voor oudere mensen of mensen met een gestoord immuunsysteem zijn de risico’s van een hepatitis A infectie vele malen groter.
Hepatitis A wordt via voedsel overgedragen, een zogenaamde food-borne disease met een feco-orale transmissie. Dit betekent dat iemand die ziek is het virus overdraagt op voedsel en eventueel drinkwater wat vervolgens via het verteringskanaal een volgend persoon infecteert. Ook zijn er gevallen bekend van besmetting via water dat gebruikt werd voor het besproeien van bijvoorbeeld aardbeien of zongedroogde tomaten.

Vaccinaties Hepatitis A

Na 1 vaccinatie 1 jaar beschermd. Indien deze eerste vaccinatie wordt gevold door een tweede (booster) shot dan ben je 25 jaar beschermd of misschien zelfs wel levenslang. Hier zijn de meningen nog wat over verdeeld.Hepatitis A vaccinatie zou nog in het vliegtuig gegeven kunnen worden. Het is echter altijd raadzaam zeker 4 weken voor de reis een afspraak te maken bij een vaccinatie bureau.

Landen waar Hepatitis A voorkomt:Vaccinatieboekje BV heeft met zorg deze site samengesteld. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Vaccinatieboekje BV is op geen enkele wijze aansprakelijk, noch kan verantwoordelijk worden gehouden voor welke geleden schade dan ook welke voortvloeit uit de door Vaccinatieboekje BV verstrekte informatie.