Vaccinatie titer uitslagen aan de app toegevoegd!

Na de afgelopen dagen te hebben genoten van de heerlijke tropische temperaturen in Nederland verlang ik eigenlijk alleen maar meer naar de zomervakantie. Waar gaan jullie dit jaar heen? Een verre bestemming zoals Indonesië, Maleisië of een mooie spot in Zuid-Amerika? Met de auto richting Frankrijk of Spanje? Of gewoon lekker in eigen land? Mij maakt het nooit zoveel uit waar ik naartoe ga. Overal is er genoeg om je te vermaken, helemaal wanneer je op vakantie bent.

Wat wel voor sommige bestemmingen geldt is dat aanvullende vaccinaties nodig zijn. Nu kun je heel handig zien welke vaccinaties nodig zijn voor jouw reis, en makkelijk in de app terugkijken welke vaccinaties je al hebt staan (en of die nog wel geldig zijn). Het zo dat er in sommige gevallen gecontroleerd wordt of een vaccinatie goed gewerkt heeft.

Bijvoorbeeld wanneer je in de zorg werkt, of bepaalde medicijnen gebruikt die invloed hebben op je immuunsysteem. Als je in verband met risico’s die je loopt tijdens je dagelijkse werk dient te worden gevaccineerd eisen veel werkgevers een vaccinatie verklaring, of nog vervelender (maar allemaal voor je eigen bestwil) een nieuwe bloedafname indien de verklaring kwijt is. Hetis natuurlijk niet echt 2018 als je die titerverklaring op een A4 moet bewaren in een map.

Om ervoor te zorgen dat jij altijd weet hoe hoog je vaccinatie titer was, mits deze bepaald is, hebben we ervoor gekozen de titer uitslag als optie toe te voegen in de app. Maak een foto van de uitslag en upload hem in de app. Zo raak je deze nooit meer kwijt. De geneeskunde studenten van het Erasmus MC krijgen over een paar weken al de mogelijkheid om de hoeveel antistoffen in hun bloed (je raadt het al de titer) direct op te slaan in de app zodat ze bij volgende stages en coschappen deze altijd bij de hand hebben.