Vaccinaties Rabies

Rabiës staat ook wel bekend als hondsdolheid. Mensen die geïnfecteerd raken met dit virus kunnen klachten krijgen van neurologische aard. Wanneer deze symptomen ontstaan blijkt het rabiës virus in 100% van de gevallen dodelijk. Dit maakt rabiës voor de reiziger een potentieel gevaarlijk probleem. Met name in Afrika en Zuid oost Azië komt het virus veelvuldig voor bij zoogdieren, denk dan met name aan honden maar in sommige gebieden ook andere zoogdieren waarbij met name vleermuizen een berucht reservoir zijn voor het virus.
Het virus wordt overgedragen van een besmet zoogdier naar de mens via speeksel contact met de open huid. Een gebruikelijke route van transmissie is die van een hondsdolle hond die bijt in de arm of been van een persoon. Vervolgens kan het virus zich verplaatsen binnen het lichaam via de zenuwbanen totdat het de hersenen bereikt alwaar het voor schade zorgt.

Vaccinaties Rabies

  • Er zijn drie prikken nodig met een interval van respectievelijk 7 en 14 dagen (dus een vaccinatie op dag 0, 7 en 21). Hierna is iemand in principe 3 jaar beschermd. Het hangt een beetje af van de reis en het risico of er ooit een booster vaccinatie nodig is. Bezoek daarvoor je vaccinatie kliniek.
Ruim een maand van tevoren beginnen!

Landen waar Rabies voorkomt:Vaccinatieboekje BV heeft met zorg deze site samengesteld. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Vaccinatieboekje BV is op geen enkele wijze aansprakelijk, noch kan verantwoordelijk worden gehouden voor welke geleden schade dan ook welke voortvloeit uit de door Vaccinatieboekje BV verstrekte informatie.