Vaccinaties Gele Koorts

Gele koorts is een aandoening die wordt veroorzaakt door het Gele koorts virus. Dit is een virus uit de familie van de Flavivirussen, waar bijvoorbeeld ook Dengue of Zika lid van zijn. Gele koorts kan in ernstige gevallen (zo een 15-20%) zorgen voor ontsteking van de lever, hevige bloedingen en hoge koorts. Het is tevens het enige verplichte vaccin in bepaalde delen van de wereld. Dat is deels ook de reden dat het vaccinatieboekje dat voorheen veel gebruikt werd geel van kleur is.
Het virus wordt overgedragen via muggen. De muggensoort die gele koorts overdraagt is dusdanig agressief dat enkel muggenmelk met DEET smeren niet voldoende beschermd. Een vaccinatie in Gele koorts gebieden is dat ook zeer belangrijk.

Vaccinaties Gele Koorts

Het gele koorts vaccin heeft wat meer bijwerkingen dan andere vaccins. Voor risicogroepen (zwangeren, ouderen (> 65 jaar) en mensen met een verminderde afweer door een aandoening of bepaalde medicatie) hebben meer kans op bijwerkingen van het gele koorts vaccin en bij hen moet individueel bepaald worden of ze het vaccin kunnen krijgen.Na 1 vaccinatie ben je 10 jaar beschermd

Landen waar Gele Koorts voorkomt of waar vaccinatie verplicht is wanneer men aanreist uit een land waar Gele Koorts voorkomt.Vaccinatieboekje BV heeft met zorg deze site samengesteld. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Vaccinatieboekje BV is op geen enkele wijze aansprakelijk, noch kan verantwoordelijk worden gehouden voor welke geleden schade dan ook welke voortvloeit uit de door Vaccinatieboekje BV verstrekte informatie.