Vaccinatieboekje kwijt? Dat is vanaf nu verleden tijd!

Het komt vaak voor dat mensen hun vaccinatieboekje kwijt raken. Logisch ook want hoe vaak gebruik je het Gele Boekje nu eigenlijk?

Wanneer je op reis gaat is het belangrijk om vooraf te controleren of het nodig is om je in-te-enten. Zelfs voor sommige landen in Europa is het nodig dat je vooraf bent ge-vaccineerd.

Maar wat moet je doen als je je vaccinatieboekje kwijt bent? Probeer terug in de tijd te gaan en te bedenken welke vaccinaties je allemaal hebt gehad. Hieronder enkele tips om je hierbij te helpen.

Om te beginnen heeft Nederland het zogenaamde Rijksvaccinatieprogramma. Dit programma beschermt kinderen tegen 12  ernstige infectieziekten. Omdat bijna alle kinderen in Nederland worden gevaccineerd komen deze infectieziekten nauwelijks meer voor. Bekijk op de website www.rijksvaccinatieprogramma.nl welke vaccinaties je allemaal hebt gehad.

Vervolgens kun je bedenken naar welke landen je de afgelopen jaren op vakantie bent geweest. Voor lang niet elk land zijn vaccinaties vooraf nodig. Vaak worden vaccinaties voor het afreizen naar bijvoorbeeld tropische landen geadviseerd.

In de app  Vaccinatieboekje zit een handige zoekfunctie waarop je per land kan zoeken welke infectieziekten en vaccinaties je nodig hebt. Zo krijg je per land een overzicht met infectieziekten. Deze kun je met een druk op de knop naar je e-mailen. Misschien dat je je nu kunt herinneren welke reisvaccinaties je allemaal al hebt gehad.

Als laatste optie kun je het vaccinatie centra of arts proberen te bereiken en vragen welke vaccinaties je allemaal hebt gehad. Misschien dat ze zo slim zijn geweest om ze te registeren.

Om deze tijdrovende klus in de toekomst te voorkomen kun het beste de app Vaccinatieboekje downloaden. Dit heeft de volgende voordelen:

  • Je bespaart tijd omdat je nooit meer je vaccinatieboekje kwijtraakt
  • Je bespaart geld omdat je nu dubbele vaccinaties voorkomt
  • Je hoeft niet steeds een nieuw vaccinatieboekje te kopen om je vaccinaties te registreren.

De app Vaccinatieboekje gratis te downloaden in de App Store en Play Store.