Vaccinaties Hepatitis B

Hepatitis B is een ander virus wat ontsteking van de lever kan veroorzaken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hepatitis A is hepatitis B een chronische infectie. Je merkt mogelijk niet eens in het begin dat je geïnfecteerd bent geraakt! Echter als het virus aanwezig blijft in de lever kan dat op lange termijn hele vervelende gevolgen hebben door een continu sluimerende infectie. Denk dat bijvoorbeeld aan leverschade van dusdanige grootte dat de lever het niet meer doet of een levertumor.
Hepatitis B is een seksueel overdraagbare aandoening. Echter, hepatitis B zeer infectieus, dat betekent dat het een stabiel virus is dat gemakkelijk nieuwe mensen besmet. Risico’s voor het oplopen van hepatitis B zijn onveilig seksueel contact (ook orale seks!) het gebruik van injectienaalden of via kleine druppeltjes bloed in speeksel of ander lichaamsvocht.

Vaccinaties Hepatitis B

Na 3 vaccinaties levenslang eventueel in combinatie met een bloedafname check om de respons op het vaccin te controleren. Dit hangt af van het risico op infectie/ bescherming die nodig is. Tussen de eerste twee vaccins zit over het algemeen 1 maand waarna de derde prik 5 maanden na de tweede wordt gezet. Dit zijn minimale intervallen en op persoonlijke indicatie kan van het vaccin schema worden afgewezen.Ruim van te voren liefst zelfs 6 maanden tot een jaar voor de vaccinatie

Landen waar Hepatitis B voorkomt:Vaccinatieboekje BV heeft met zorg deze site samengesteld. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Vaccinatieboekje BV is op geen enkele wijze aansprakelijk, noch kan verantwoordelijk worden gehouden voor welke geleden schade dan ook welke voortvloeit uit de door Vaccinatieboekje BV verstrekte informatie.